Nesteldrang? Goed voor de babykamer!

Veel vrouwen ervaren in de tweede helft van hun zwangerschap een schoonmaak- / opruim- / koopwoede. Wanneer je dit krijgt kan per zwangerschap en per persoon verschillen, maar de kans is heel erg groot dat je dit zult krijgen. Onderzoek heeft vastgesteld dat deze nesteldrang het hoogtepunt bereikt in het derde trimester en zelf een teken kan zijn dat de baby elk moment kan komen.

Waar komt Nesteldrang vandaan?

Hoewel er geen wetenschappelijke verklaring is voor nesteldrang, is er wel het wel logisch te verklaren waarom je hier last van krijg tijdens je zwangerschap. Nesteldrang is een oerinstinct. Voor zwangere vrouwen is het van belang om de omgeving veilig en geschikt te maken voor de komst van een kind. Hoewel er in de vroegere tijden, toen de moderne beschaving nog niet bestond, dit vooral ging om het verzamelen van de juiste benodigdheden als overlevingstechniek, werpt dit instinct toch zijn vruchten af in de moderne tijd.

Nesteldrang; goed voor de babykamer

Als de nesteldrang inslaat krijg je de drang om alles in het huis schoon te gaan maken. Als het je lukt om deze drang vooral los te laten op de babykamer, kan dit in je voordeel werken! Je zult er namelijk absoluut zeker van zijn dat de babykamer helemaal keurig netjes in orde is voor de komt van jouw kleintje. Merk je dat je voor de derde keer de vloer aan het schrobben bent (nog net niet met je tandenborstel) probeer dan ook eens te focussen op een ander deel van het huis. Pas wel op met bepaalde schoonmaakmiddelen. Ook schoonmaakmiddelen kunnen slecht voor jou en je kindje zijn. Gebruik ook sowieso altijd schoonmaakhandschoenen als je een opruimaanval krijgt!

De finishing touch..

Alles helemaal netjes en schoon, maar voelt de babykamer toch nog niet af? Kijk dan eens naar muurstickers! Met muurstickers kun je de babykamer net eventjes dat beetje extra geven en zal deze uiteindelijk wel af voelen! Ook kun je met een muursticker een persoonlijke touch aan de kamer geven. Je kunt helemaal los gaan en op iedere muur een mooie sticker plakken. Je kunt het natuurlijk ook heel erg subtiel houden door een mooie zin of uitspraak boven het ledikantje te hangen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met muurstickers!

Welke muursticker zou jij in de babykamer opplakken?

Sorteer op
Sorteer op
© 2017 - 2021 LMBabyart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel