Waarvoor gebruik je de commode?

De commode is het meest gebruikte meubelstuk in de babykamer. Je gebruikt de commode onder andere voor:

  • Het verschonen van de baby
  • Het aankleden van de baby
  • Om spullen in op te bergen

Een commode hoeft niet perse een super de luxe exemplaar uit de gigantische babywinkel te zijn. Een commode kan eigenlijk van alles zijn. Iedere kast kun je ombouwen tot een commode. Mits deze uiteraard de geschikte hoogte heeft. Een fijne bladhoogte voor een commode ligt tussen 95 en 105 cm. Het fijnste is het als je met je voeten onder de commode kunt waardoor je niet in een gekke bocht voorover geleund staat. In de winkel kun je proberen bij een aantal commodes of deze voor jou de geschikte hoogte hebben. Hou er wel rekening mee dat je je schoenen aan hebt in de winkel, en thuis meestal niet.

Nog een punt om op te letten bij het kopen/maken van de commode is het formaat van het werkblad. Sowieso moet het blad groot genoeg zijn om het aankleedkussen er op te leggen en dan eigenlijk het liefst nog wat groter. 75x60cm is een hele fijne afmeting.

Ook erg belangrijk! Opstaande randen van 3cm rondom het werkblad om te voorkomen dat jou kindje er makkelijk vanaf valt.

En, het laatste punt, de opbergruimte! Heel erg belangrijk. Als je de commode gaat inrichten, bedenk dan goed wat je vaak nodig zult hebben. Je kunt je kindje namelijk niet alleen op het aankleedkussen laten liggen en het is dus fijn als de nieuwe schone luiers binnen handbereik liggen.

┬ę 2017 - 2021 LMBabyart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel