Het verschil tussen ledikant en wieg

Op de babykamer checklist staat dat je een ledikant of wieg nodig hebt in de babykamer. Maar wat is het verschil tussen deze twee? In dit artikel leg ik je precies uit wat het verschil is en wat de voor- en nadelen van beide zijn. Zo kun je zelf kiezen wat voor jou het fijnst is!

Het  belangrijkste verschil tussen een ledikant en een wieg is dat een wieg veel kleiner en lichter is dan een ledikant. Hierdoor kun je deze makkelijker verplaatsen. Ook is een wieg veiliger doordat er minder ruimte is voor de baby om om te rollen en verstrikt te raken in het beddengoed. Een nadeel van de wieg is wel dat deze alleen geschikt is voor de eerste 3 tot 6 maanden. Zodra je kindje zich om kan rollen is de wieg niet meer veilig en zul je moeten overstappen naar een ledikant.

Een ledikant is duurder in aanschaf. Dit is ook logisch want deze koop je eenmalig. Zoals net genoemd kun je een wieg alleen de eerste 3 tot 6 maanden gebruiken. Hierdoor is een wieg ook goedkoper dan een ledikant. Maar onderaan de streep is het financieel gezien misschien toch handiger om voor het ledikantje te gaan. Het grootste voordeel van de wieg is dat deze kleiner is waardoor je kindje minder verstrikt kan raken. Dit probleem kun je bij de ledikant oplossen door bijvoorbeeld gebruikt te maken van een babynestje. Hierdoor heeft je baby toch minder ruimte maar jij hoeft niet 2x een nieuw bedje te kopen.

 

Voordelen

Nadelen

Ledikant

Te gebruiken voor een lange tijd

Duurder in aanschaf

In het begin te groot voor de baby

Wieg

Goedkoper

Klein en hierdoor veiliger

Alleen te gebruiken in de eerste 3 tot 6 maanden

 

┬ę 2017 - 2021 LMBabyart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel