14-09-2017

Hoe werken Glow in the dark sterren??

Glow in the dark sterren worden al jaren lang gebruikt in baby/kinderkamers. Als nachtlampje maar ook gewoon als decoratie. Dit is ook zeker begrijpelijk. Hoe gaaf is het dat kleine sterretjes op het plafond of op de muur s ’nachts oplichten als een echte sterrenhemel! Een verpakking van glow in the dark sterren bestaat uit 100 stuks! Je kunt dus echt het hele plafond vol plakken met slechts 1 setje glow in the dark sterren.

De werking van Glow in the dark

Voor kleine kinderen is het misschien niet erg interessant om te weten hoe deze Glow in the dark sterren werken. Toch is het handig voor diegene die de sterretjes op de muur/plafond plakken om wel te weten hoe ze werken. Door dit te weten kun je er voor zorgen dat de sterretjes nog veel meer licht geven.

Een andere naam voor Glow in the dark is Fosforescentie of fluorescentie. Glow in the dark komt het meest voor in de vorm van poeder. Bij het maken van artikelen in de fabriek, wordt dit stofje toegevoegd aan bijvoorbeeld kunststof, waardoor het artikel een “Glow in the dark artikel” wordt. De hoeveelheid licht die dit artikel uiteindelijk af zal geven, is afhankelijk van de hoeveelheid Glow in the dark poeder die is toegevoegd.

Glow in the dark artikelen geven licht doordat ze het licht absorberen. Het licht dat is opgeslagen, wordt in het donker weer vrijgegeven. Het moet zeer donker zijn om een goed effect te krijgen. Als de kamer niet helemaal donker is, kan het voorkomen dat de Glow in the dark sterren geen licht geven.

Glow in the dark sterren is dus eigenlijk erg eenvoudig. Zorg ervoor dat de sterren overdag voldoende licht krijgen zodat ze het licht kunnen opnemen zodat ze dit licht snachts weer kunnen loslaten. 

Hoelang geeft een glow in the dark ster licht?

De tijd die een Glow in the dark ster licht geeft is afhankelijk van de twee genoemde aspecten: de hoeveelheid Glow in the dark en de hoeveelheid licht dat door het product is opgeslagen. Als je de sterren dus langer in het licht laat liggen, of zelfs in de zon, zullen deze dus ook langer licht geven in het donker. De gloeitijd kan variëren van een paar minuten tot een paar uur.

Wil je echt een mooi glow in  the dark resultaat? Laat dan de kamerlamp ongeveer een kwartiertje branden voor het slapen gaan. De sterretjes kunnen zich dan nog net een beetje extra opladen. Zeker als het vroeger donker wordt is dit een goed idee. Het is misschien niet goed zichtbaar, maar bij schemer zullen de sterretjes ook al een beetje van het opgeslagen licht afgeven. 

Verschillende kleuren Glow in the dark

Wist je dat er verschillende kleuren Glow in the dark sterren verkrijgbaar zijn? In het assortiment van LM Baby Art vind je momenteel alleen de klassieke Glow in the dark sterren: geel/groen, maar binnenkort zijn ook andere kleuren beschikbaar: blauw en roze. Super schattig natuurlijk. Hoewel deze sterren natuurlijk super schattig zijn, hebben deze kleurentoevoegingen wel een klein effect op de werking van de sterren.

De klassieke sterren (geel/groen) werken het beste. Deze kleur geeft het meeste licht in het donker in vergelijking met de roze en blauwe sterren. Hoewel de roze en blauwe sterren minder licht geven, betekend dit niet dat het niet de moeite waard is om het te proberen. Het is verstandig om de roze en blauwe Glow in the dark sterren net iets meer licht te geven zodat deze beter opgeladen worden.

Als je er voor zorgt dat de sterren voldoende kunnen opladen overdag en het s ‘nachts donker genoeg is, kun jij er voor zorgen dat jouw kleintje heerlijk in slaap valt onder een prachtige roze, blauwe of gele sterrenhemel!

Shop hier de glow in the dark sterren muurstickers 

 

 

Gerelateerde artikelen

┬ę 2017 - 2020 LMBabyart | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel